Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.

Marion Jansen-Damstra

Bestuurslid

Marion Jansen-Damstra doorliep na haar studie bedrijfseconomie aan de Hanzehogeschool een traineeship bij ABN AMRO. Na een aantal jaren te hebben gewerkt in voornamelijk commerciƫle en leidinggevende rollen (zowel MKB als Corporates) is zij vanaf 2005 werkzaam bij Bijzonder Beheer (FR&R) in Amsterdam.

Zij heeft een grote passie ontwikkeld voor het vakgebied van turnaround & insolventie in de breedste zin en heeft kennis en ervaring in de verschillende fasen van de (end-of) life cycle van ondernemingen. Zij werkte vanaf 2005 eerst bij het onderdeel Restructuring waar zij een groot aantal bedrijven succesvol heeft geherstructureerd naar gezonde financiĆ«le verhoudingen, waardoor een faillissement kon worden voorkomen.

In 2015 is zij, na een korte onderbreking bij Wealth Management, werkzaam bij het onderdeel Recovery in een leiderschapsrol. Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor het afwikkelen van kredietfaciliteiten zowel binnen als buiten faillissement. Zij voelt hier een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en is daarnaast ook breder betrokken binnen de bank op het gebied van schuldenproblematiek. Zo werkt zij mee aan beleidsvorming op het gebied van toekomstgerichte schuldsanering en zit zij in een aantal commissies op dit gebied.

Naast de opleiding insolventierecht voor banken van het CPO heeft zij een opleiding tot Mediator afgerond bij het CVC. De laatste omdat zij veel belang hecht aan het vinden van consensuele oplossingen, ook in lastige situaties.